Najaarsretraite in Schoorl

In het najaar van 2019 zal een retraite plaatsvinden rond Een cursus in wonderen in Schoorl.

Speciaalheid vergeven

“Vergeet niet dat de motivatie tot deze cursus het bereiken en behouden van de staat van vrede is.
Is die staat gegeven, dan is de denkgeest vredig en de toestand waarin God herinnerd wordt bereikt.
Om deze cursus te leren dien je bereid te zijn iedere waarde die jij eropna houdt in twijfel te trekken.
Houd slechts één overtuiging, één geschenk achter, en liefde is verdwenen, omdat je een surrogaat hebt gevraagd haar plaats in te nemen. Het enige wat ooit als een verborgen overtuiging gekoesterd wordt (…) is het geloof in speciaalheid.
Het najagen van speciaalheid gaat altijd ten koste van vrede.” (T24.In.1:1,2, 2:1, I.1:4, 3:1, II.2:1)

Ben je toe een periode van rust en verdieping, aan het beoefenen van ware vergeving die beklijft, aan toewijding aan het luisteren naar slechts één Stem die getuigt van je ware grootheid in plaats van speciaalheid? Dan ben je van harte welkom deel te nemen aan deze 5-daagse retraite. De retraite is open voor iedereen, ongeacht hoe lang je met de Cursus bezig bent.

Het aanbod
Een Een cursus in wonderen-retraite met meditatie, oefening, uitwisseling, film en vrije tijd op een rustige locatie in de Schoorlse duinen. Met een groep van ca. 20 personen komen we ’s morgens bij elkaar voor meditatie en Cursus toepassing, begeleid door Nicolien. De middag is vrij voor wandeling, stilte, rust, of wat je wilt. In de avond komen we weer bij elkaar voor onder andere het bekijken en bespreken van inspirerende Cursuslezingen, video’s en toelichtingen op Youtube. Dit alles om onze toewijding aan het toepassen van vergeving op een ontspannen manier te bevestigen en verdiepen.

Wanneer
De retraite wordt aangeboden van zondag 27 tot en met donderdag 31 oktober 2019.
Aankomst is op zondag om 15:00 uur. Donderdag sluiten we om 14:30 af na een gezamenlijke lunch en opruimen.

De praktische invulling
Al onze samenkomsten vinden plaats in Dopersduin, op basis van meewerken. Dat betekent dat we 3 maaltijden per dag krijgen, en meehelpen met de afwas, vegen en opruimen. Ontbijt en lunch zijn buffetten, de vegetarische avondmaaltijd bestaat uit 3 gangen.
Er is een apart gebouw waar de slaapkamers zich bevinden; in principe is er voor iedereen een aparte slaapkamer (slaaphuis 2). Alle kamers hebben eigen wc en douche. Ook bestaat de mogelijkheid om een nieuwere, ruimere kamer te huren (slaaphuis 3), voor een meerprijs.

De kosten
Kosten voor overnachting (4 nachten), de vegetarische maaltijden en koffie/thee/koekjes in de pauzes zijn € 360,- per persoon incl. BTW. Dit is op basis van 1 persoon per kamer.
De kosten voor het totaal aan bijeenkomsten zijn € 181,50 per persoon incl. BTW.
Overleg over kosten is altijd mogelijk.

 

Plaats: Groepsaccomodatie Dopersduin, Oorsprongweg 3, 1871 HA Schoorl
Tijd: zondag 27 oktober, 15:00 uur tot donderdag 31 oktober, 14:30 uur.

 

 

Laatst gewijzigd: 28 augustus 2019