Voorjaarsretraite in Schoorl

 Impressie van deze retraite

DEZE RETRAITE HEEFT REEDS PLAATSGEVONDEN. In oktober 2019 wordt een najaarsretraite georganiseerd.

De onveranderlijke woonplaats

“Er is een plaats in jou waar deze hele wereld is vergeten, en waar geen enkele herinnering aan zonde en illusie nog voortleeft.
Er is een plaats in jou waar tijd niet speelt, waar de weerklank van de eeuwigheid wordt gehoord.
Er is een rustplaats zo stil dat geen geluid opstijgt dan een lofzang aan de Hemel tot blijdschap van God de Vader en de Zoon.” (Een cursus in wonderen T29.V.1:1-3)

Ben je toe een periode van rust en verdieping, aan het beoefenen van ware vergeving die beklijft, aan toewijding aan het luisteren naar slechts één Stem? Dan ben je van harte welkom deel te nemen aan deze 5-daagse retraite. De retraite is open voor iedereen, ongeacht hoe lang je met de Cursus bezig bent.

Het aanbod
Een Een cursus in wonderen-retraite met meditatie, oefening, uitwisseling, film en vrije tijd op een rustige locatie in de Schoorlse duinen. Met een groep van ca. 20 personen komen we ’s morgens bij elkaar voor meditatie en Cursus toepassing, begeleid door Nicolien. De middag is vrij voor wandeling, stilte, rust, of wat je wilt. In de avond komen we weer bij elkaar voor onder andere het bekijken en bespreken van inspirerende Cursuslezingen, video’s en toelichtingen op Youtube. Dit alles om onze toewijding aan het toepassen van vergeving op een ontspannen manier te bevestigen en verdiepen.

Wanneer
De retraite wordt aangeboden van maandag 25 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019.
Maandag start om 12:00 uur met een gezamenlijke lunch, waarna we de zaal aankleden en een eerste groepsbijeenkomst hebben. Vanaf 15 uur zijn de slaapkamers beschikbaar. Vrijdag sluiten we om 14:30 af na een gezamenlijke lunch en opruimen. De slaapkamers moeten vrijdags om 10:00 uur leeg zijn.

De praktische invulling
Al onze samenkomsten vinden plaats in Dopersduin, op basis van meewerken. Dat betekent dat we 3 maaltijden per dag krijgen, en een handje meehelpen met de afwas, vegen en opruimen. Ontbijt en lunch zijn buffetten, de vegetarische avondmaaltijd bestaat uit 3 gangen.
Er is een apart gebouw waar de slaapkamers zich bevinden; in principe is er voor iedereen een aparte slaapkamer (slaaphuis 2).  Alle kamers hebben eigen wc en douche. Ook bestaat de mogelijkheid om een nieuwere, ruimere kamer te huren (slaaphuis 3), voor een meerprijs.

Plaats: Groepsaccomodatie Dopersduin, Oorsprongweg 3, 1871 HA Schoorl
Tijd: maandag 25 februari, 12:00 uur tot vrijdag 1 maart, 14:30 uur.

 

De Voorsprong

 

 

Laatst gewijzigd: 23 maart 2019