Video’s

Video’s van lezingen en een interview:

Ooit een normaal mens ontmoet..?  Psychotherapie en Een cursus in wonderen, interactieve lezing bij Miracles in Contact, Amersfoort op 4 november 2018.
Eén van de aanvullingen op Een cursus in wonderen draagt als titel: Psychotherapie. Doel, proces en praktijk. In die aanvulling staat: ‘Psychotherapie is de enige vorm van therapie die er is.’ Ook lezen we er dat het enige doel van psychotherapie is om de belemmeringen voor de waarheid weg te nemen. In die zin hebben we allemaal psychotherapie nodig. Met Jezus / de Heilige Geest als Therapeut kunnen we onze verwarde denkgeest laten genezen. Hoe ziet die therapie eruit, en hoe verhoudt dit zich tot ons dagelijks leven?

 

Wat is verlossing toch eenvoudig, interactieve lezing bij Miracles in Contact, Amersfoort op 2 april 2017
‘Al wat ze zegt is dat wat nooit waar was nu niet waar is, en dat nooit zal zijn.’ (T31.I.1:1-2) Ja, dat klinkt inderdaad niet al te ingewikkeld. Maar wat maakt dan dat wij verlossing nog helemaal niet zo eenvoudig vinden? De Cursus legt uit dat wij daar een reden voor hebben: we hebben onszelf geleerd dat we schuldig zijn en daarmee houden we een heel ingewikkelde waanzinnige wereld in stand. Tot we anders kiezen. ‘Het resultaat van de les dat Gods Zoon schuldeloos is, is een wereld zonder angst waar alles door hoop wordt verlicht en sprankelt van een milde vriendelijkheid. Er is niets wat jou niet roept met een zacht verzoek jouw vriend te mogen zijn en zich met jou te mogen verbinden.’ (T31.I.8:1-2)

N.B. De stille momenten zijn ingekort in deze video met behoud van alle tekst zodat u niets mist en desgewenst m.b.v. de pauze knop de meditaties alsnog mee kunt doen.

 

Over dankbaarheid, interactieve lezing bij ECIW-Vlaanderen, Antwerpen op 26 februari 2017
“Liefde is de weg die ik in dankbaarheid ga” vertelt ons les 195. Maar waarop is deze dankbaarheid eigenlijk gestoeld? Zijn we dankbaar omdat we beter af zijn dan anderen? Moeten we dan tevreden zijn omdat een ander meer lijkt te lijden dan wij? “Hoe armzalig en kleinerend zijn zulke gedachten!” roept de Cursus uit. Deze middag gaan we onderzoeken wat de Cursus ons wel wil leren, met als inspirerende belofte: “Onze dankbaarheid zal de weg naar Hem plaveien en onze leertijd meer bekorten dan waarvan je ooit kon dromen.” (WdI.195.10:1).

 

Interview door Fleur Smelt, Miracles in Contact, op 11 juni 2016

 

 

 

 

 

Laatst gewijzigd: 13 november 2018