Najaarsretraite 2023

Najaarsretraite Schoorl
De najaarsretraite in centrum Dopersduin te Schoorl had als thema ‘Ware waarneming‘.
Een bekende en veel aangehaalde tekst uit de Cursus luidt: ‘Projectie maakt waarneming. De wereld die jij ziet is wat jij haar gegeven hebt, niets meer.’ (T21.In.1:1-2) Ons wordt geleerd dat we waarnemen wat we denken, en niet andersom. Daarom benadrukt de Cursus telkens weer het belang van het veranderen van ons denken. Daar gaan we deze retraite volop mee aan de slag, zodat we tot inzicht en ware waarneming komen, en daarmee tot innerlijke vrede.

Het aanbod
Een Een cursus in wonderen-retraite met meditatie, oefening, uitwisseling en vrije tijd op een rustige locatie in de Schoorlse duinen. Met een groep van ca. 15 deelnemers komen we ’s morgens bij elkaar voor meditatie en Cursus toepassing. De middag is vrij voor wandeling, stilte, rust, fietsen of wat je wilt. In de avond komen we weer bij elkaar voor onder andere het bekijken en bespreken van inspirerende Cursuslezingen, video’s en toelichtingen op Youtube. Dit alles om onze toewijding aan het toepassen van vergeving op een ontspannen manier te bevestigen en verdiepen.

De praktische invulling
Al onze samenkomsten vinden plaats in Dopersduin, op basis van meewerken. Dat betekent dat we 3 maaltijden per dag krijgen, en een handje meehelpen met de afwas, vegen en opruimen. Ontbijt en lunch zijn buffetten, de vegetarische avondmaaltijd bestaat uit 3 gangen.
Er is een apart gebouw waar de slaapkamers zich bevinden; er is voor iedereen een aparte slaapkamer in het nieuwste slaaphuis (slaaphuis 3).  Alle kamers hebben eigen wc en douche. De bijeenkomsten vinden plaats in de kerkzaal, een apart gebouw dat wij in het geheel tot onze beschikking hebben.

Plaats: centrum Dopersduin te Schoorl (N-H)
Tijd: maandag 16 oktober 2023 14:00 uur tot donderdag 19 oktober 2023 14:00 uur (na de lunch).
Kosten pp. bij verblijf in 1-persoonskamer: € 519,- (overleg over kosten is altijd mogelijk).