Voorjaarsretraite 2024

De voorjaarsretraite 2024 had als thema: “Omgaan met emoties in het licht van de Cursus”.
“Iedere liefdevolle gedachte is waar. Al het andere is een verzoek om genezing en hulp, ongeacht de vorm die het aanneemt. Kan iemand met recht en reden kwaad reageren als een broeder hem om hulp verzoekt? Er is maar één reactie op zijn plaats, en dat is de bereidwilligheid hem die hulp te geven, want dat is het enige waar hij om vraagt.” (T12.I.3:3-6)
Een tekst als deze kan ons in de verleiding brengen te denken dat we nooit kwaad mogen worden, of andere als negatief bestempelde gevoelens niet mogen hebben. Dat zou kunnen leiden tot het onderdrukken en ontkennen van emoties, wat uiteraard juist níet de bedoeling is van de Cursus. Hoe dan wel? Daarover hebben we in deze retraite helderheid gekregen!

Het aanbod
Een Een cursus in wonderen-retraite met meditatie, oefening, uitwisseling en vrije tijd op een rustige locatie in de Schoorlse duinen. Met een groep van ca. 15 deelnemers komen we ’s morgens bij elkaar voor meditatie en Cursus toepassing. Een deel van de middag is vrij voor wandeling, stilte, rust, fietsen of wat je wilt. Eind van de middag en in de avond komen we weer bij elkaar voor onder andere het bekijken en bespreken van inspirerende Cursuslezingen, video’s en toelichtingen op Youtube. Dit alles om onze toewijding aan het toepassen van vergeving op een ontspannen manier te bevestigen en verdiepen.

De praktische invulling
Al onze samenkomsten vinden plaats in Dopersduin, op basis van meewerken. Dat betekent dat we 3 maaltijden per dag krijgen, en een handje meehelpen met de afwas, vegen en opruimen. Ontbijt en lunch zijn buffetten, de vegetarische avondmaaltijd bestaat uit 3 gangen.
Er is een apart gebouw waar de slaapkamers zich bevinden; er is voor iedereen een aparte slaapkamer in het nieuwste slaaphuis (slaaphuis 3).  Alle kamers hebben eigen wc en douche. De bijeenkomsten vinden plaats in de Voorsprong, een apart gebouw dat wij in het geheel tot onze beschikking hebben.

De Voorsprong

Plaats: centrum Dopersduin te Schoorl (N-H)
Tijd: maandag 4 maart om 14:00 uur tot donderdag 7 maart 2024 om 14:00 uur (na de lunch).