Retraites

Een retraite biedt de mogelijkheid langere tijd stil te staan bij de theorie en praktijk van Een cursus in wonderen. We werken met een overkoepelend thema uit de Cursus, en de aandacht is gericht op zowel toelichting op dit thema, als praktische toepassing ervan. Door een paar dagen uit je dagelijkse routine te stappen en je samen met circa 20 mensen terug te trekken om de focus helemaal op de toepassing van de Cursus te richten, kun je het grondig eigen maken en kan het beklijven.

In februari 2019 heeft de eerste 5-daagse retraite rond Een cursus in wonderen plaatsgevonden in Centrum Dopersduin te Schoorl.

In oktober 2019 heeft de tweede 5-daagse retraite rond Een cursus in wonderen plaatsgevonden in Centrum Dopersduin te Schoorl.

Het aanbod
Een Een cursus in wonderen-retraite met meditatie, oefening, uitwisseling, film en vrije tijd op een rustige locatie in de Schoorlse duinen. Met een groep van ca. 20 personen komen we ’s morgens bij elkaar voor meditatie en Cursus toepassing. De middag is vrij voor wandeling, stilte, rust, of wat je wilt. In de avond komen we weer bij elkaar voor onder andere het bekijken en bespreken van inspirerende Cursuslezingen, video’s en toelichtingen op Youtube. Dit alles om onze toewijding aan het toepassen van vergeving op een ontspannen manier te bevestigen en verdiepen.

De praktische invulling
Al onze samenkomsten vinden plaats in Dopersduin, op basis van meewerken. Dat betekent dat we 3 maaltijden per dag krijgen, en een handje meehelpen met de afwas, vegen en opruimen. Ontbijt en lunch zijn buffetten, de vegetarische avondmaaltijd bestaat uit 3 gangen.
Er is een apart gebouw waar de slaapkamers zich bevinden; in principe is er voor iedereen een aparte slaapkamer (slaaphuis 2).  Alle kamers hebben eigen wc en douche. Ook bestaat de mogelijkheid om een nieuwere, ruimere kamer te huren (slaaphuis 3), voor een meerprijs.

Plaats: Groepsaccomodatie Dopersduin, Oorsprongweg 3, 1871 HA Schoorl

Laatst gewijzigd: 3 november 2019