Voorjaarsretraite 2020

Maandag 24 – vrijdag 28 februari

Het licht is nú in jou.

“Waarom wachten op de Hemel? Zij die het licht zoeken bedekken slechts hun ogen. Het licht is nú in hen. Verlichting is slechts een herkenning, en allerminst een verandering. Het licht is niet van deze wereld, maar ook jij die het licht in je draagt bent hier een vreemde.
Dit licht kan niet verloren gaan.” (WdI.188.1:1-5, 2:1)

Een retraite biedt de mogelijkheid langere tijd stil te staan bij de theorie en praktijk van Een cursus in wonderen. We werken met een overkoepelend thema uit de Cursus, en de aandacht is gericht op zowel toelichting op dit thema, als praktische toepassing ervan. Door een paar dagen uit je dagelijkse routine te stappen en je samen met andere deelnemers terug te trekken om de focus helemaal op de toepassing van de Cursus te richten, kun je het grondig eigen maken en kan het beklijven.

Het aanbod
Een Een cursus in wonderen-retraite met meditatie, oefening, uitwisseling, film en vrije tijd op een rustige locatie in de Schoorlse duinen. Met een groep van 12 à 15 personen komen we ’s morgens bij elkaar voor meditatie en Cursus toepassing. De middag is vrij voor wandeling, stilte, rust, of wat je wilt. In de avond komen we weer bij elkaar voor onder andere het bekijken en bespreken van inspirerende Cursuslezingen, video’s en toelichtingen op Youtube. Dit alles om onze toewijding aan het toepassen van vergeving op een ontspannen manier te bevestigen en verdiepen.

De Voorsprong

De praktische invulling
Al onze samenkomsten vinden plaats in Dopersduin, op basis van meewerken. Dat betekent dat we 3 maaltijden per dag krijgen, en een handje meehelpen met de afwas, vegen en opruimen. Ontbijt en lunch zijn buffetten, de vegetarische avondmaaltijd bestaat uit 3 gangen.
Er is een apart gebouw waar de slaapkamers zich bevinden; in principe is er voor iedereen een aparte slaapkamer in het nieuwste slaaphuis (slaaphuis 3).  Alle kamers hebben eigen wc en douche.
De bijeenkomsten vinden plaats in ‘de Voorsprong’, een apart gebouw dat wij in het geheel tot onze beschikking hebben.